Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< oktober 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
40
1
2
3
4
5
6
7
41
8
9
10
11
12
13
14
42
15
16
17
18
19
20
21
43
22
23
24
25
26
27
28
44
29
30
31
 
 
 
 

Appelflappentocht door de Kempen en Jeugdclinic met Tour- en Wielerclub Het Snelle Wiel

Appelflappentocht door de Kempen en Jeugdclinic met Tour- en Wielerclub Het Snelle Wiel
Bladel


Op zondag 22 oktober 2017 organiseert Tour- en Wielerclub Het Snelle Wiel een ATB-toertocht door de Kempen. De Appelflappentocht betreft een NTFU-tocht over respectievelijke 32, 45 en 65 km. Daarnaast wordt en ook een gratis mtb-clinic voor de jeugd georganiseerd.

De appelflappentocht
Net zoals afgelopen jaar wordt de route uitgezet in de prachtige omgeving van de gemeenten Bladel, Eersel, Veldhoven en Oirschot. Er is weer veel aandacht besteed aan een veilige uitgepijlde route, een rustplaats met goede verzorging en na afloop de bekende appelflap in het clubhuis op het sportpark in Hapert.

 

De inschrijfkosten bedragen €5,- per persoon, NFTU/KNWU/VWB-leden betalen €4,-. Deelname tot 16 jaar is gratis.

Van tevoren inschrijven hoeft niet, dit kan op 22 oktober bij het clubhuis van T.W.C. Het Snelle Wiel. De inschrijving opent om 08.30 uur, starten is mogelijk voor de 65km tot 09.30. Voor de afstanden 32 en 45 km kan dit tot 10.00 uur. De start en finish zijn zoals gebruikelijk bij het clubhuis T.W.C. Het Snelle Wiel te Hapert (voor navigatie gebruik Burg. Van Woenseldreef 19 te Hapert).

Ook fotograaf Mike Janssen is weer aanwezig, hij zorgt voor prachtige foto's van zowel toertocht als de jeugdclinic die gratis te downloaden zijn.


De jeugdclinic en mini-classic

T.W.C. Het Snelle Wiel en T.W.C. Hapert bieden een unieke moutainbike-ervaring aan voor mountainbikers t/m 16 jaar. Op twee opeenvolgende zondagen kunnen zij deelnemen aan een MTB-clinic en de mini-versie van de beruchte toertocht Scherpenheuvel-Hapert.

Tijdens de jeugdclinic op 22 oktober kunnen geoefende maar ook ongeoefende mountainbikers terecht bij T.W.C. Het Snelle Wiel. Op een uitdagende manier wordt er kennis gemaakt met de sport mountainbiken. Er wordt aandacht geschonken aan basisvaardigheden en techniekoefeningen. Vervolgens worden er parcoursen uitgezet op ieders niveau met o.a. een rock garden en mooie afdalingen. De clinic wordt verzorgd door ervaren trainers die je oefeningen laten uitvoeren en je de nodige tips geven.

Tijd: 10.00-11.30
Locatie: Wielerparcours De Lemelvelden Hapert


Op 29 oktober vindt de mini-classic Scherpenheuvel-Hapert plaats. Het parcours voert over de laatste 25 of 40 km, afhankelijk van het niveau, van de beruchte toerroute. Onder begeleiding van de trainers leggen de mountainbikers het parcours af waarbij alles wat ze geleerd hebben tijdens de clinic in praktijk uit kunnen voeren. Uiteraard wordt er gefinisht op de officiële finishlocatie in Hapert.

Tijd: 09.30 uur, verzamelen om 09.00 uur
Locatie: Start in Weebosch bij de kerk (Weebosch 75), finish Grandcafe t'Huukse in Hapert (Kerkstraat 76)

Wat heb je nodig?
- MTB waarvan de remmen en het schakelmechanisme goed werken (laat dit checken
door je fietsenmaker)
- Bidon met drinken voor onderweg
- Vervoer naar de locaties
- Helm (kan eventueel ook geleend worden, laat dit aan ons weten)

Inschrijven kan via de website van TWC Het Snelle Wiel. Deelname kost € 5,- per pers. ongeachte 1 of 2 activiteiten (Clinic, Mini Classic), graag contant voldoen bij aanvang van de clinic.
Let op! Ben je onder de 15 jaar dan is voor deelname aan de mini Classic Scherpenheuvel-Hapert deelname aan de clinic verplicht! Trainers kiezen tijdens de clinic een verantwoorde afstand voor jou.
Voor meer informatie surf naar www.appelflappentocht.nl

Tot 22 oktober! Wij hebben er zin in!

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017


« terug
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
De Houtwinkel Bladel
Vrijwilligersbureau Bladel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
SBP Outdoor Bergeijk Witrijt