Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< januari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
 
1
2
3
4
5
2
6
7
8
9
10
11
12
3
13
14
15
16
17
18
19
4
20
21
22
23
24
25
26
5
27
28
29
30
31
 
 

Bladella knokt voor een verdiende overwinning

Bladella knokt voor een verdiende overwinning
Bladel Geplaatst 28 oktober 2019

De in de voorhoede verzwakte koploper hoopte met een afwachtende tactiek en snelle uitvallen Bladella te kunnen verrassen. In een aardige wedstrijd leek die aanpak te gaan lukken maar terecht hield de thuisploeg aan het einde de drie punten in Bladel.

Na deze belangrijke pot was iedereen, zeker mascotte Bram Kraaijvanger, in het blauwwitte kamp meer dan tevreden.

Een tamme start
Met de zo geboden ruimte wisten de blauwwitte voorwaartsen Bart de Jong, Niels Krekels en Ibou Bot, de eerste drie kwartier niet goed om te gaan. Ze kregen de kans om zich uit te leven maar hun acties bleven veelal zonder gevaar. Een vrije trap van Stijn Wouters smoorde te vroeg, net als kopballen van Niels Krekels en Ibou Bot. Het duurde tot de 25ste minuut voor er aan de rechterkant een flitsende en veelbelovende aanval werd opgezet. Tot verbazing van de ‘kenners' aan de zijlijn ging de vlag van de assistent omhoog en daarmee was een eerste echte kans in de knop geknakt.

Bladella controleerde het spel, zonder gevaar. De bal werd voortdurend breed gelegd en slechts een enkele keer wist Anel Selimovic zijn buitenspelers met een fraaie pass te bereiken. Na het eerste half uur kwam er wat meer dreiging van de mannen in het oranje onder aanvoering van de snelle middenvelders Jasper Beerten en aanvoerder Rik Bogers. In de 40ste minuut noteerden we het eerste schot op het doel van Stan van den Berg. De blauwwitten hadden nog wel reële kansen om met een voorsprong naar de thee te gaan. In een scrimmage voor het Budel-doel kregen zowel Stijn Wouters als Ibou Bot een goede kans om te scoren. Dat gebeurde dus niet. Budel zorgde daarentegen wel voor een voorsprong. Na een snelle uitbraak over rechts leverde Jasper Beerten voor een fraaie voorzet af die door de verbouwereerde Bladella-slot-op-de-deur, Geert van Overbeek, in het eigen doel werd gewerkt: 0 - 1.

Dat was dus een dikke tegenvaller. Budel ging na de rust verder met het bekende spelletje ‘Laat de tegenpartij maar komen dan krijgen wij met uitbraken onze kansen wel'. Maar Bladella begon enthousiast aan een inhaalrace en de strijd speelde zich in tweede helft bijna helemaal op de speelhelft van de gasten af. Anel Selimovic was gevaarlijk, kopballen van Stijn Wouters en Jesper van Erkel bereikten hun doel jammer genoeg niet. Maar in de 57ste minuut viel de dik verdiende gelijkmaker uit een actie waarbij Ibou Bot als laatste Bladella-speler de bal toucheerde, 1 - 1. Budel wilde nog niet echt knokken voor de drie punten, de uitvallen van de thuisploeg werden gevaarlijker. Tien minuten later werden en Niels Krekels en Jesper van Erkel in het doelgebied gevloerd wat leidsman Andre Dorsman resoluut naar de penaltystip deed wijzen. Niels zorgde voor het vonnis: hij knalde de bal onhoudbaar in de hoek: 2 - 1.

Een fraai eindspel
Om toch nog één punt mee naar huis te kunnen nemen moest het Oranjeteam uit de loopgraven komen en dat zorgde in de laagste 20 minuten voor een boeiende wedstijd. Bladella bleef de betere ploeg met vlotte aanvallen en gevaarlijke acties. Ibou Bot en Niels Krekels, hij weer, volkomen terecht gekozen als man of the match, zorgden er voor dat de lange Budel-doelman zich tweemaal naar de uiterste hoek moest strekken. Maar aan de andere kant moest Stan van den Berg in de laatste minuut ook nog een zeker doelpunt bij de paal wegtikken om de voorsprong bij Bladella te houden.

Daarmee kreeg de wedstrijd een terechte winnaar. Het team van trainer Harry La Vallette heeft deze wedstrijd in de tweede helft veerkracht laten zien. Vanuit een redelijk tot goed gesloten defensie wordt het spel zorgvuldig opgebouwd. Het middenveld zorgde na rust voor meer aanvoer en de spitsen onder aanvoering van de talentvolle Niels Krekels zorgden voor voldoende scoringsmogelijkheden. Zo lijken er voor de blauwwitten genoeg mogelijkheden om dit seizoen mee te blijven draaien in de kop van de derde klasse.
Volgende zondag staat voor Bladella de uitwedstrijd tegen MMM Weert op de rol.

Supporters op Uw post!!!!

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Frans Soetens Woninginrichting Vessem
Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
Allesvan Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel voor verenigingen
Restaurant Woest Westerhoven
Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren
De Houtwinkel Bladel