Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Op zorgboerderij Kwiek is plaats voor iedereen

Op zorgboerderij Kwiek is plaats voor iedereen
Hoogeloon Geplaatst 9 april 2019

‘Ons hart ligt bij het helpen van mensen met een verstandelijke handicap. Daarom beginnen we met Zorgboerderij Kwiek in Hoogeloon', zegt Ine Boerboom (51). 

Samen met Ilona van Loon (44), beiden uit Hoogeloon, start ze op 1 juni met de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap op het terrein van Kaasboerderij Ruurhoeve.

Van Loon en Boerboom zijn collega's. en hebben jarenlang ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen met een verstandelijke handicap. Van Loon: ‘Die kennis gaan we nu inzetten op onze eigen zorgboerderij. Bij ons draait alles om aandacht voor mensen. Als onze deelnemers goed in hun vel zitten, dan zijn wij blij.'

Op de zorgboerderij kunnen de deelnemers in hun eigen tempo en naar hun eigen wens meedraaien op de boerderij. Dat zal vooral zijn bij het verzorgen van de dieren, koeien, geiten, varkens, kippen en konijnen. Maar er kan ook in de tuin worden gewerkt of binnen. Alles naar wens van de deelnemers. Het doel is niet meedraaien in de productie, maar een leuke dagbesteding.

Op Kwiek is ruimte voor maximaal vijftien personen per dag op twee begeleiders en een aantal vrijwilligers. Deelnemers kunnen met hun PGB, WMO, WLZ de dagbesteding inkopen. De inschrijving voor deelnemers is inmiddels geopend.

Wie vrijblijvend wil komen kijken, zou zondag 14 april naar de Koeiendans van de Ruurhoeve kunnen komen. Van Loon en Boerboom zijn daar dan aanwezig. Maar ook op andere dagen is het mogelijk om op afspraak te komen kijken hoe de dagbesteding er uit ziet.

Van deelnemers wordt verwacht dat ze ouder zijn dan 18 jaar en mobiel. Van Loon: ‘Als je twijfelt of Kwiek wat voor je is of voor een kennis of familielid, neem dan even contact op. Wij kijken altijd wat er mogelijk is en zoeken daar dan een oplossing voor.'

Meer informatie is te vinden op zorgboerderijkwiek.nl of stuur een mailtje naar info@zorgboerderijkwiek.nl

 

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Stichting Het Kompas
Vrijwilligersbureau Bladel
Reijnders & Partners Bladel
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren