Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Bergeijk Geplaatst 8 november 2018

Museum De Sigarenmaker is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (zowel dames als heren) die het leuk vinden om bezoekers te vertellen over hoe de industrie van vroeger was. Het museum is ook zeer bekend in België en Duitsland en er komen ook steeds meer bezoekers uit deze landen.

Ook kunt u als werkzoekende bij ons als vrijwilliger terecht, wij hebben de culturele ANBI-status en dit wordt door het UWV erkend.

Binnengoed, omblad en dekblad, dat zijn de ingrediënten van een sigaar. Een ambacht dat zijn hoogtijdagen kende in het begin van de vorige eeuw en in de Brabantse Kempen heel belangrijk was. Het heeft hier een beetje de armoede verdrongen en wat welvaart gebracht. Inmiddels is dit uitgestorven beroep uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Het museum is geheel gericht op het oude ambacht en gaat dan ook niet over het roken.

Wat vragen wij?
U bent bereid om minimaal één vaste middag in de week aanwezig te zijn. Op de zaterdagen werken we met een schema, zodat u hiervoor maar eenmaal in de maand aan de beurt bent. Als u ingewerkt bent en u denkt zelf er klaar voor te zijn gaat u mee rondleidingen verzorgen. U hoeft zelf geen roker te zijn, dat zijn wij ook niet!

Wat hebben wij te bieden?
Als u wilt kunt u ook het sigarenmaken leren en zijn er meerdere mogelijkheden binnen het museum. U kunt ingezet worden bij het begeleiden van workshops binnen het museum, en ook buiten het museum is er de mogelijkheid voor het geven van demonstraties. Voor de begeleiding bij workshops kunnen wij u een vergoeding aanbieden. Ook organiseren we jaarlijks een etentje met uw partner of een uitje naar een ander museum.

De vrijwilligers van Museum De Sigarenmaker vormen een leuke enthousiaste club. Wij krijgen dagelijks bezoekers over de vloer die graag een rondleiding willen. In de eerste weken als nieuwe vrijwilliger zult u (samen met een reeds actieve vrijwilliger) kennismaken met uw taken.

Heeft u interesse in dit uitgestorven ambacht of wilt u nog meer informatie? Loop eens binnen of neem
vrijblijvend contact op. De koffie staat altijd voor u klaar!

Museum De Sigarenmaker, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk
Contactpersoon: Daan of Lies Baeten
E-mail: info@desigarenmaker.nl
Telefoon: 0497-572429 of GSM 06-23556643

 

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Flow Sleeping Bladel
SBP Outdoor en De Negende Zaeligheyt in Bergeijk Witrijt
Allesvan Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel voor verenigingen
De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio