Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Bladella - EFC 1 – 1 (Bladella wint na strafschoppen)

Bladella  - EFC 1 – 1  (Bladella wint na strafschoppen)
Bladel Geplaatst 18 november 2019

Stan van den Berg houdt Bladella in de beker

De strafschoppenserie werd een passend einde van een wedstrijd waarin de twee ploegen elkaar weinig hadden toegegeven.

 

De eindstand van 1 - 1 was misschien voor de gasten wat teleurstellend maar zij hadden hun licht veldoverwicht niet in doelpunten kunnen omzetten. De werklust van de gastheren zorgde voor een boeiende wedstrijd die na 90 minuten met strafschoppen werd afgesloten. Stijn Wouters, Geert van Overbeek en Niels Krekels maakten geen fout. Doelman Stan van den Berg ranselde twee EFC-schoten uit de hoek, een derde ging over.

De gasten in de aanval
EFC, spelend in de kopgroep van de tweede klasse, wilde vanaf het begin druk zetten op de defensie van derde klasser Bladella en startte daarom voortvarend. Bladella-aanvoerder, en leider van de verdediging, Geert van Overbeek liet meteen zien dat zijn ploeg bepaald geen willoos slachtoffer zou worden. Voor een forse overtreding kreeg hij meteen een gele prent te zien van de goed leidende jonge scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord. Al snel kwam het veldspel meer in evenwicht en meende Bladella na 15 minuten zelfs op voorsprong te komen. Het doelpunt van Niels Krekels werd wegens buitenspel afgekeurd. Datzelfde overkwam EFC dat scoorde maar de vermeende voorsprong ook geannuleerd zag. De gasten kregen een licht veldoverwicht maar verder dan enkele ongevaarlijke schoten op het doel van Stan van den Berg kwam EFC niet.

Bladella op voorsprong
Bladella combineerde vaardig op het middenveld, met de breed inzetbare Cas Vosters in de basis, de op afstandsschoten loerende Anel Selimovic en stofzuiger They Lauwers. Dichterbij het doel van EFC liepen de spaarzame uitbraken vast. Dat duurde tot de 33ste minuut toen een slimme pass van Anel zomaar ineens voor de voeten van goaltjesdief Niels Krekels kwam die met het kansje wel raad wist en de bal over de uitlopende doelman Jesse Theuws stiftte (1 - 0). EFC wilde of kon vóór rust niet echt meer gevaarlijk worden en Bladella bleef relatief gemakkelijk overeind. Het enige vermeldenswaardige feit vóór rust was het uitvallen van spelmaker Anel Selimovic die in de 44ste minuut vervangen werd door Tom Maas.

De druk wordt groter
Na de thee ging EFC weer vlot in de aanval en werd Bladella teruggedrongen. Meteen al in minuut 46 stopte Bladellla-goalie Stan met de voet een schot van Joni Hooyen en enkele minuten later ging een bal rakelings voorlangs het Bladella-doel. Pas in de 55ste minuut kwam de eerste Bladella-aanval via They Lauwers en Niels Krekels bij het EFC-doel. EFC bleef combineren op de Bladella-helft maar had door de stugge blauwwitte verdediging met de jonkies Niek Janssen en Jesper van Erkel alleen via de flanken kans op een doorbraak. Dat gebeurde dan ook in de 63ste minuut toen een voorzet van de ingevallen Rik Strijbosch door spits Sanim Yusofi makkelijk werd ingetikt (1 - 1).

Een prima wedstrijd voor het publiek
Bladella gaf zich bepaald niet gewonnen voor de technisch iets meer vaardige gasten uit Eersel en bleef ook goed combineren, met name met Tom Maas en Stijn Wouters als ondersteuning op het middenveld. In de 75ste minuut moest Stan van den Berg weer handelend optreden na een kopbal van Gijs Wuijts en hij bleef ook daarna heer en meester in het doelgebied bij de voorzetten van vooral de linkerflank.
Het bleef voor het publiek een aardige, misschien kwalitatief wat tegenvallende wedstrijd, waarbij naar het einde toe de spanning groeide. Maar ondanks dat bleef de sfeer op en rond het veld prima. EFC wisselde en bij Bladella kwam er vervanging in de persoon van de jonge Nick Michiels en de al even jeugdige Roy Vosters. De laatste echte kans, in de 88ste minuut, was voor Bladellla toen Bart de Jong door een fout in de verdediging van EFC de bal plotsklap voor de voeten kreeg maar zijn schot uiteen zag spatten op de vuisten van de EFC-goalie.

En dan strafschoppen
Bij de 1 - 1 stand na 90 minuten moesten strafschoppen de beslissing brengen. EFC startte met een misser van Teun Totte, Stijn Wouters schoot daarna voor Bladella ietwat gelukkig raak, Stan van den Berg stopte een inzet van Joni Hooyen, Geert van Overbeek poeierde zijn bal hard in het dak, Stan haalde een schot van Luc Steevens uit de hoek en toen Niels Krekels onberispelijk scoorde (3 - 0) was het pleit beslecht. Bladella bekert verder en doelman en ‘Man of the match' Stan van den Berg was het middelpunt van het ‘hoempapa, hoempapa' feestende Bladella-team.

Thuis tegen DBS
Volgende week zondag gaat het competitiegebeuren weer verder met de thuiswedstrijd tegen DBS. Supporters op uw post!!!!

 

 

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
SBP Outdoor en De Negende Zaeligheyt in Bergeijk Witrijt
Frans Soetens Woninginrichting Vessem