Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Koeien in gemeentehuis Bladel

Koeien in gemeentehuis Bladel
Bladel Geplaatst 13 september 2012

Expositie Bladelse kunstenaars

De komende maanden zijn in het gemeentehuis in Bladel kunstwerken te bewonderen van de Bladelse kunstenaars Marja Cornelissen en Marjoke den Engelsen. Wat de kunstenaars bindt, is dat zij zich beiden onder meer laten inspireren door koeien.

 

Het werk van Marjoke bestaat uit beelden in brons en sculpturen van steen. Marja vertrouwt haar creaties via penseel toe aan het schilderslinnen, bij voorkeur in felle, vrolijke kleuren.

Marja Cornelissen is in 1958 in Reusel geboren en heeft de zaterdagopleiding gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Nu schildert zij wekelijks bij Hanneke van der Zanden in Veldhoven. Marja's voorkeur gaat uit naar het schilderen van koeien en andere die-ren, in hele vrolijke kleuren. Sinds een aantal jaren schildert zij ook portretten. Zij werkt voor-namelijk met acrylverf.
Zij exposeerde onder meer in het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg, de CDC Kliniek in Best, Restaurant 'de Gelegenheid' in Hilvarenbeek en de Berglandkliniek in Tilburg.

 

 

Marjoke den Engelsen-Treurniet werd in 1957 geboren in Berkel en Rodenrijs. Zij groeide als tuindersdochter op tussen de landerijen met de koeien naast het huis. Ongetwijfeld is daar de liefde voor de koe geboren, die zij inmiddels in tal van vormen en poses in verschillende materialen heeft gevangen.
Marjoke woont sinds 1990 in Bladel en studeerde in 2011 af in de specialisatie beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Hoewel koeien haar blijven inspireren, staat de schoonheid van de mens centraal in het werk van Marjoke. De houding van het model roept emotie op en samen met de materiaalkeuze zorgt dat voor een harmonieus resultaat.

 

 

Openingstijden
De schilderijen van Marja zijn tot eind november te zien in het gemeentehuis van Bladel en de beelden van Marjoke staan er tot begin november.
Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kan iedereen een kijkje komen nemen:
maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Meer informatie
Meer informatie over de kunstenaars vindt u op:
www.marjokedenengelsen.nl
www.marjacornelissen.nl

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Vrijwilligersbureau Bladel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
SBP Outdoor en De Negende Zaeligheyt in Bergeijk Witrijt
De Houtwinkel Bladel
Reijnders Accountants Adviseurs.