Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< december 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
 
1
49
2
3
4
5
6
7
8
50
9
10
11
12
13
14
15
51
16
17
18
19
20
21
22
52
23
24
25
26
27
28
29
1
30
31
 
 
 
 
 

Open dag in de nieuwe toekomstgerichte vleesvarkensstal in Reusel op 30 augustus

Open dag in de nieuwe toekomstgerichte vleesvarkensstal in Reusel op 30 augustus
Reusel Geplaatst 27 augustus 2013

Op 30 augustus aanstaande houdt de familie van Limpt in Reusel een open dag in haar nieuwe duurzame en diervriendelijke vleesvarkensstal. Iedereen is van harte welkom om met eigen ogen te zien hoe varkens in moderne Nederlandse bedrijven leven.

Een duurzame, lichte stal met ruimte, comfort en veiligheid voor de varkens
In Reusel bouwde de familie van Limpt een gloednieuwe vleesvarkensstal die voldoet aan de allernieuwste eisen voor de varkenshouderij. Een moderne stal bovendien die meer ruimte en comfort biedt aan dieren en het milieu niet meer belast. De stal is uitgevoerd met een grote lichtstraat die veel daglicht in de stallen laat. De stallen zijn daardoor overdag heerlijk licht zodat varkens een gezond dag-nachtritme ervaren. De stallen zijn uitgevoerd met varkensspeelgoed om het varkens echt naar hun zin te maken. In de stallen heerst 's zomers en 's winters een aangename temperatuur voor de dieren. Er wordt veel gezonde frisse lucht in de stal gebracht door het speciale klimaatsysteem. De nieuwe stal van de familie van Limpt is extra brandveilig uitgevoerd met veel brandveilige materialen. Naast rookmelders en een brandalarm heeft de familie geïnvesteerd in een innovatief warmte detectiesysteem dat waarschuwt als de temperatuur ergens in de stal snel oploopt.

Overgebleven vla, brood en koek als basis voor duurzaam varkensvoer
In de nieuwe vleesvarkensstal is ook de brijvoerkeuken te zien. Daar produceert de familie van Limpt zelf duurzaam varkensvoer voor haar dieren. Ze gebruikt overgebleven yoghurt, vla, brood, koek en aardappelschillen uit de voedingsindustrie als basis voor varkensvoer. Zo worden waardevolle reststromen gespaard uit de vuilverbrandingsovens en krijgt het een verantwoorde bestemming. Een computergestuurd voersysteem zorgt er voor dat elk opgroeiend varken, de precies de juiste portie voer krijgt. De familie van Limpt investeerde in een biologische luchtwasser die 85% van alle ammoniak, stof en geur uit de stallucht filtert. Daardoor is de stal in Reusel niet belastend voor haar omgeving.

Boeren en burgers zijn van harte welkom
Tijdens de open dag bij de familie van Limpt is nadrukkelijk iedereen welkom. Er zijn heel veel toeleveranciers die bezoekers graag vertellen over de Nederlandse varkenshouderij. Zo ontmoet u er de dierenarts, voerleverancier en de varkenshouder zelf die vertellen over "Wat eten varkens?" en "Wat doen varkenshouders om dieren gezond te houden?" De familie Van Limpt is er zelf ook om uitleg te geven over hun nieuwe bedrijf. De open dag aan 't Holland 9 in Reusel duurt van 12.30 tot 17.00 uur. Vanwege de strenge hygiëne-eisen in de varkenshouderij zijn er op 30 augustus nog geen varkens aanwezig.

 

 « terug

Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
Stichting Het Kompas
Reijnders & Partners Bladel
Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
Allesvan Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel voor verenigingen
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk