Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< juli 2017 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
 
 
 
 
 
1
2
27
3
4
5
6
7
8
9
28
10
11
12
13
14
15
16
29
17
18
19
20
21
22
23
30
24
25
26
27
28
29
30
31
31
 
 
 
 
 
 

Feelgood Benefiet – Groots spektakel in Den Herd op 19 november voor het goede doel

Feelgood Benefiet – Groots spektakel in Den Herd op 19 november voor het goede doel
Bladel Geplaatst 26 juni 2017

Er staat een grootse benefietdag op het programma. Een dag waarin zoveel mogelijk geld opgehaald gaat worden om op de gezichten van kinderen in armoede een glimlach te toveren. Initiatiefneemster Anja Reijnders vertelt over haar inspiratie en motivatie en hoopt op héél veel bezoekers op zondag 19 november in Den Herd in Bladel.

Het idee
Anja genoot van een vakantie op Corfu. "Alles is mooi als de zon schijnt", lacht ze. "Tijdens de vakantie las ik een berichtje op Facebook van Frits Pijnenburg. Het ging erover dat ook in de Kempen een aantal kinderen in armoede leeft.

 

Ik las het met belangstelling maar kon er niets mee. Toch ging de gedachte niet uit mijn hoofd. Eenmaal thuis was mijn kleinzoon bij mij op bezoek, ik had voor hem een vrachtwagen gekocht. De lach op zijn gezicht toen hij het cadeautje uitpakte, zal ik nooit vergeten. Zó blij was hij; hij heeft de hele middag met de truck gespeeld en had helemaal niets anders nodig. 's Middags was ik aan het joggen in het bos toen er allemaal gedachten door elkaar begonnen te stromen en ineens was het idee geboren: ik wilde iets organiseren om bij meer kinderen die glimlach, zoals ik die bij mijn kleinzoon had gezien, op het gezicht te krijgen."

Van droom naar uitvoering
Eenmaal thuis van het rondje joggen, liet Anja haar gedachten de vrije loop op Facebook. "Ik vertelde alleen wat mijn droom was en voor ik het in de gaten had, stroomden de aanmeldingen om te helpen binnen. Ik was compleet overdonderd en toen begon het geregel. Ik kreeg ook al vrij snel een reactie van Den Herd die de locatie beschikbaar wilde stellen. Ik ben toen heel snel langs gegaan om een datum te prikken. Nog altijd had ik geen idee voor wanneer er iets geregeld moest zijn maar toen 19 november vastgelegd kon worden; werd december 2017 een mooie maand om cadeaus uit te delen. In mijn hoofd had ik meteen een streefbedrag van € 15.000,-. Geen idee of dat haalbaar is maar ik ga ervoor!"

Feelgood
Voor Anja liggen een paar schriftjes waarin ze alle afspraken, toezeggingen en ‘to-do-dingen' staan opgeschreven. "Ik raak het overzicht anders compleet kwijt", vertelt ze. "Sowieso is het nu al te groot om in mijn eentje te regelen daarom ben ik ontzettend blij met alle hulp die me wordt aangeboden. Onlangs heeft Ron Vosters zich aangesloten, hij heeft heel veel ervaring met het organiseren van evenementen en ik niet." Wat staat er zoals te gebeuren op 19 november? "Het moet een feelgood-dag worden", is de stellige overtuiging van Anja. "We gaan dansworkshops geven, massages, schoonheidsbehandelingen, toneel, muziek, en nog heel veel meer. Ik wil in Den Herd een soort rode draad maken, die leidt naar de Kempenzaal; daar zal een grootse dienstenveiling worden gehouden. In de kleine zaaltjes worden presentaties en workshops gegeven. Er is onder andere muziek van Route 66."

Het gaat lukken
Gedurende de dag is er een dienstenveiling waarvoor nog altijd diensten aangeboden kunnen worden. "Ik ben de hele dag druk met het benaderen van mensen en bedrijven", zegt Anja, ondertussen door haar schriftje bladeren. "Ik vraag de ondernemers om een bedrag te geven of een dienst aan te bieden. En "nee" zeggen is geen optie. Ik krijg echt veel hartverwarmende reacties en heel veel positiviteit. Dat is omdat het doel zo goed is." Ze glimlacht al bij het idee dat de kindjes in de Kempen die het niet zo breed hebben, prachtige nieuwe cadeaus uit mogen pakken.

Voorinschrijving
De activiteiten zijn te talrijk om allemaal te benoemen. "We zetten in op gezondheid", aldus Anja die in het dagelijks leven lifestyle coach en masseur is en dat door wil trekken naar de benefietdag. "Van bewegen en gezond leven ga je je beter voelen en daarom dat ik het een Feelgood Benefiet heb genoemd. De workshops die gegeven worden zijn allemaal ter kennismaking en daarom houden we de prijzen vriendelijk. We willen dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om mee te doen. Maar het aantal plaatsen is uiteraard beperkt. Daarom is het advies om gewoon langs te komen en te kijken bij welke activiteit of workshop plaats is."

Droom
De droom van Anja gaat veel verder dan Bladel. "Het zou toch prachtig zijn als andere dorpen zich aansluiten", lacht ze. "Dat er op dezelfde dag zowel in Reusel als Eersel, Bergeijk en Bladel een Feelgood Benefietdag zou zijn. Ik realiseer me dat dit op zo'n korte termijn niet meer te realiseren is maar wat let ons om het volgend jaar niet te proberen. Ik heb niet de illusie dat er volgend jaar geen kinderen meer in armoede leven. Hulp blijft altijd nodig."

Wees welkom
Iedereen is van harte welkom om naar de Feelgood Benefietdag voor kinderen in de Kempen te komen. De entree is gratis maar alle workshops en behandelingen kosten geld, geld dat meteen in de pot gestort wordt voor cadeautjes voor kinderen die het moeilijk hebben. Anja is ook blij als er nog mensen zijn die willen helpen met de organisatie en uitvoering van alle plannen. "Het loopt nu maar er zijn nog vele handen nodig", aldus Anja. "Op de dag zelf zijn er veel mensen nodig om de zalen klaar te zetten en achteraf weer op te ruimen. Meld je hulp aan via de Facebookpagina ‘Feelgood Benefiet voor kinderen in de Kempen' of via anja@fitvoorjou.nl. Kom langs op 19 november in Den Herd en help mee om een glimlach op het gezicht van alle kinderen te toveren.

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Bladel zondag 19 november 2017« terug

Kappers: Interline Haarmode Bladel
Doormaster B.V. Hekwerken en Garagedeuren Bergeijk - Weebosch
Flow Sleeping Bladel
Vosters-Pulles Netersel
Deuren Specialist Nederland Bergeijk -  DSN
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel