Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< juni 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
1
2
3
23
4
5
6
7
8
9
10
24
11
12
13
14
15
16
17
25
18
19
20
21
22
23
24
26
25
26
27
28
29
30
 

L. van Erp zegt WVK-groep vaarwel

L. van Erp zegt WVK-groep vaarwel
Bladel Geplaatst 4 juli 2017

Lambert van Erp treedt per 1 oktober terug als directeur van WVK-groep. Dit heeft het algemeen bestuur van WVK-groep bekendgemaakt. Van Erp, die op 1 oktober de 64-jarige leeftijd heeft bereikt, is bijna veertig jaar aan het Kempische sw-bedrijf verbonden geweest.

Na een studie rechten in Tilburg werd Van Erp in 1980 aangesteld als bestuurssecretaris van de Werkvoorziening Kempenland, de uitvoeringsorganisatie van de Wsw van de (toen nog) negen Kempengemeenten.

 

Hij zou deze functie tot begin 2001 blijven uitoefenen, eerst in Eersel, later in Bladel waar het in 1987 tot WVK-groep omgedoopte sw-bedrijf in 1992 een nieuw bedrijfspand betrok aan de Raambrug.

In 2001 werd Van Erp algemeen directeur van WVK-groep. Hij volgde Frans van den Bos op.
Tijdens zijn loopbaan zag Van Erp WVK-groep groeien van zo'n 450 naar ruim 800 medewerkers. Met lede ogen moest hij toezien hoe dit aantal de laatste twee jaar verminderde naar 700 medewerkers, een terugloop van jaarlijks vijf procent die ook de komende jaren zal doorgaan. Een en ander is het gevolg van de komst van de Participatiewet per 1 januari 2015 waardoor de instroom van de Wsw is stilgevallen.
De vertrekkende WVK-directeur heeft er zich de laatste paar jaar voor beijverd om WVK-groep een nieuw gezicht te geven, namelijk dat van dé arbeidsmakelaar in de Kempen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van Erp is ervan overtuigd dat WVK-groep alle tools in handen heeft om, bijvoorbeeld, langdurig werklozen, uitkeringsgerechtigden en statushouders werkervaring te laten opdoen en op weg naar werk te helpen. Daarbij gaat het vooral om de beschikbaarheid van een grote diversiteit aan werkplekken waar kandidaten werkervaring kunnen opdoen. Ook is er de deskundigheid van WVK-werkleiders in het begeleiden van deze doelgroep.

Mevrouw Anja Thijs, burgemeester van Eersel en voorzitter van WVK-groep heeft de WVK-organisatie op de hoogte gebracht van het vertrek van Lambert van Erp. Namens het bestuur heeft zij laten weten dat zij Van Erp zeer erkentelijk is voor de wijze waarop hij gedurende vele jaren leiding heeft gegeven aan WVK-groep. Hij heeft goede resultaten geboekt en het bedrijf op de kaart gezet.
Met de fase waarin WVK-groep nu is beland en de oriëntatie op de toekomst die daarmee samenhangt, is een natuurlijk moment gekomen om de balans op te maken. Voor Van Erp houdt dat in dat hij prioriteit geeft aan een volgende fase in zijn leven en aan zijn gezondheid. Wat dit laatste punt betreft heeft hij de voorbije jaren enkele waarschuwingen gehad.

Over de opvolging van de heer Van Erp moet het bestuur zich nog beraden.

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Perfect Fires open haarden en kachels Reusel
Kappers: Interline Haarmode Bladel
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
De Laat Expert B.V. Bladel en Diessen
Van den Berk en Loonen uitvaartzorg - Bladel en Eersel