Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< april 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
13
 
 
 
 
 
 
1
14
2
3
4
5
6
7
8
15
9
10
11
12
13
14
15
16
16
17
18
19
20
21
22
17
23
24
25
26
27
28
29
18
30
 
 
 
 
 
 

Hulde aan de jeugdkampioenen van de gemeente Bladel

Hulde aan de jeugdkampioenen van de gemeente Bladel
Bladel Geplaatst 13 juli 2017

Tweehonderdacht winaars op één podium; voor allemaal een blijk van waardering

Op een zonovergoten Markt in Bladel werden vrijdagavond 7 juli de jeugdsportkampioenen van de gemeente Bladel gehuldigd. Burgemeester Maas en wethouders Van der Hout en van Dalen namen de tijd om alle sportievelingen van hun welgemeende felicitaties, een oorkonde en een medaille te voorzien.

 

Diverse sporten
De kampioenen komen uit veel verschillende sporten; voetbal, korfbal natuurlijk maar ook basketbal, dansen, tennis en het turnen waren vertegenwoordigd. Alle kinderen kregen een ferme handdruk van de burgemeester, een oorkonde en een medaille; een mooie om te bewaren. Voorafgaand aan de huldiging van de sportkampioenen werd een moment van stilte in acht genomen om het respect te tonen aan Tijn Kolsteren, de man van drie miljoen, die op 7 juli op 6-jarige leeftijd overleed. Daarna werd de band de Black Swords in het zonnetje gezet omdat ze het heel ver geschopt hebben bij het televisieprogramma Holland's got Talent.

Kampioenen
Precies tweehonderdacht jeugdkampioenen telt de gemeente Bladel op dit moment. Een groot deel daar van was naar de markt in Bladel gekomen; samen met hun ouders, trainers, begeleiders en andere belangstellenden. Onder muzikale begeleiding van Showband Sint Joris uit Hoogeloon liepen de winnaars van het Burgemeester van Houdtplein naar de Markt. Na een laatste korte show, nam spreekstalmeester Arie van Gerwen de microfoon ter hand en nam de tijd om alle kampioenen te interviewen. Trots deelden de kampioenen hun ervaringen met het publiek.

Supporter van het jaar
Naast sporters zijn supporters uitermate belangrijk voor de jeugd. Om die reden wordt elk jaar een award uitgereikt voor de supporter van het jaar. Opa Theo Pijnenburg heeft geen wedstrijd gemist van zijn kleinzoon Jens en mocht daarom uit handen van de burgemeester de oorkonde in ontvangst nemen. Zichtbaar vereerd nam hij de felicitaties in ontvangst; hem zien we zeker terug langs de lijn.

Circuit
De combinatiefunctionarissen, geflankeerd door tal van sportstagiaires die op de verschillende basisscholen werkzaam zijn, begeleidden diverse spellen die op de markt gepresenteerd werden. Een aantal sportverenigingen, waaronder Het Snelle Wiel, liet de aanwezige kinderen kennismaken met diverse sport- en spelvormen en wie aan alle activiteiten deelnam, kon letters verzamelen die later een zin vormden. Uit alle briefjes die ingeleverd werden, zijn drie kinderen gekozen die naar huis gingen met kaartjes voor de Smagtenbocht, een periode gratis meedoen aan Click en een waardebon van € 50,- van TopShop Bladel.

Sportplezier
De kampioenen zijn in het zonnetje gezet want het is voorwaar geen geringe prestatie die ze hebben geleverd. Winnen is leuk maar samen sporten en jezelf uitdagen en verbeteren is zeker zo belangrijk bij sporten. De gemeente ondersteunt de gedachte dat sporten belangrijk is maar heeft net zoveel bewondering voor de kinderen die het kampioenschap niet wisten te behalen.

Er kan er maar één de beste zijn maar je kunt wel allemaal plezier hebben in sport en beweging en daar gáát het in de eerste plaats om.

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Doormaster B.V. Hekwerken en Garagedeuren Bergeijk - Weebosch
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
Esso Hapert - Eersel - Bladel
De Laat Expert B.V. Bladel en Diessen
Restaurant Woest Westerhoven