Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Beerse Boys te sterk voor een afwachtend Bladella

Beerse Boys te sterk voor een afwachtend Bladella
Bladel Geplaatst 3 december 2018

Beide ploegen hadden de punten hard nodig om uit de gevarenzone te komen. Het was een wedstrijd van hard werken en weinig kansen creëren. De thuisploeg was de betere ploeg en won daardoor verdiend.

De gastheren begonnen furieus en kwamen dan ook snel en verdiend aan de leiding. Rechteraanvaller Lars van de Sande werd door de Bladellaverdediging over het hoofd gezien en kon ongehinderd van dichtbij hard inschieten. Beerse Boys bleef de betere ploeg, men vond elkaar veel beter dan de Bladelse jongens maar wist dit niet uit te drukken in kansrijke scoringsposities. Het laatste deel van de eerste helft werd het spel aan beide kanten erg onnauwkeurig. Het leidde tot veel duels maar weinig doelgerichte acties. Slechts één was er te noteren en die kwam van de Schippersmannen. Een goedlopende aanval over de rechterflank bracht de van een blessure teruggekeerde Teun Grimbergen in schietpositie. Zijn schot ging rakelings over het doel.

De tweede helft begon Bladella met aanvaller Niels Krekels in de ploeg voor verdediger Max Jansen. Niek Jansen schoof terug naar de achterste linie waardoor er zowel een driemansmiddenveld als driemansvoorhoede in het veld kwam. Beerse Boys ging door waar het gebleven was. Dat was na vijf minuten succesvol toen Jannes Mulders uit een hoekschop de bal fraai inkopte.
De fase daarna kenmerkte zich door veel duels, weinig combinatiespel en nauwelijks uitgespeelde doelkansen. Vermeldenswaard over deze periode is het harde afstandsschot van Beerse Boysmiddenvelder Joop Willems dat Bladelladoelman Vermeiren tot hoekschop kon verwerken.
Bladella ging daarna aanvallender spelen. Toen ontstond de grootste kans voor Bladella doordat Cas Vosters Niels Krekels op maat kon bedienen en deze alleen voor doelman Rob Wilborts verscheen. Laatstgenoemde was echter winnaar van het duel. Dit had wellicht de wedstrijd nog kunnen kantelen. Bladellatrainer Huub Vermeulen stuurde centrumverdediger Geert van Overbeek naar de punt van de aanval. Nu bleef Bladella meer de aanval zoeken maar kon geen vuist maken. Men vond elkaar te moeilijk in de combinaties. Beerse Boys kreeg in haar voerhoede meer ruimte en maakte daar gebruik van. De voor Lars van de Sande ingevallen Daan Mulders scoorde de 3-0 toen hij amper drie minuten in het veld stond. Daarmee was wel duidelijk dat de punten in de Beerzen zouden blijven.
Het siert de Bladellamannen dat ze bleven gaan voor een beter resultaat. Dat harde werken werd in de slotfase nog beloond. Bart de Jong maakte zich op links vrij en zijn voorzet bereikte Ibou Bot die van dichtbij kon scoren.

Met deze uitslag houdt Beerse Boys de aansluiting met de middenmoot. Door overwinningen van de concurrenten komt de rode lantaarn wel erg stevig in Bladel te staan. De volgende wedstrijd voor de Schippersmannen is in Geldrop tegen Braakhuizen. Dat is een ploeg die na de promotie goed kan meedoen in de hogere klasse. Voor Bladella betekent het ongetwijfeld wederom alle zeilen bijzetten.

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

SBP Outdoor Bergeijk Witrijt
De Houtwinkel Bladel
Vrijwilligersbureau Bladel
Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel
Flow Sleeping Bladel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel