Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< januari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
 
1
2
3
4
5
2
6
7
8
9
10
11
12
3
13
14
15
16
17
18
19
4
20
21
22
23
24
25
26
5
27
28
29
30
31
 
 

Lezing “Spiritualiteit: een sabbatical… in India!” in Bibliotheek Bladel

Lezing “Spiritualiteit: een sabbatical… in India!” in Bibliotheek Bladel
Bladel Geplaatst 31 december 2019

Wat doet een sabbatical van vijf maanden aan de andere kant van de wereld, in een andere cultuur met je? Dat vertellen ervaringsdeskundigen Monique en Tom Brouwer je graag.

India
Van 26 april tot 20 september 2019 trokken Monique en Tom Brouwer door India.

Na een degelijke voorbereiding bezochten zij in het noorden van India schitterende natuurparken, middeleeuwse steden en Boeddhistische oer kloosters, en waren ze te gast bij de vriendelijke bewoners van Jammu Kashmir. Daarna woonden zij bijna 4 maanden op het platteland én in een grote metropool in het Indiase zuiden.
Een rijkdom aan contrasten die hen ook na 11 jaar aan eerdere India-reizen blijft verbazen. Het kan in dezelfde straat erg arm en heel rijk, heel schoon en heel vies zijn. En na 4 uur vliegen vanuit 47 graden Celsius in het overvolle Delhi kwamen ze in de lege Himalaya terecht waar het met 9 graden relatief warm was voor die streek.

Monique en Tom Brouwer
Het echtpaar is erg blij dat ze hun droom hebben waargemaakt om nu eens langer dan een paar weken in hun geliefde India te blijven. India is voor even hun nieuwe standaard geweest. Zij hebben de ruimte genomen om stil te staan bij de balans tussen hun eigen materiele welvaart en hun geestelijke en lichamelijke welzijn. Graag vertellen ze over de rijkdom die hen dat heeft gebracht. Vijf maanden geen haast. Vijf maanden ongebondenheid.
Waarderen ze na hun terugkomst Nederland dan extra? Dit is de vraag die Monique en Tom elkaar na terugkomst doorlopend stelden. Rijkdom is betrekkelijk. Zo rijk als India is aan Boeddhistische wijsheid, zo arm en corrupt is het op straat. Dan zou je zeggen: prima om weer terug te zijn! Maar het zien van mensen die knokken om überhaupt te kunnen overleven doet je je wenkbrauwen optrekken bij een discussie over stikstof, zwarte Piet of pensioenfondsen. En zo goed als in Nederland alles geregeld is, zo vrij voel je je in een land waar géén vergunning nodig is voor elke beweging die je maakt.

Welkom
Iedereen is welkom op woensdagavond 22 januari 2020 van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Bladel. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en het reserveren van een ticket op www.bibliotheekdekempen.nl.

 

De Houtwinkel Bladel 8-6-2017

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Restaurant Woest Westerhoven
De Houtwinkel Bladel
Kappers: Interline Haarmode Bladel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel