Alles van Bladel
Bekijk de agenda
< januari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
 
1
2
3
4
5
2
6
7
8
9
10
11
12
3
13
14
15
16
17
18
19
4
20
21
22
23
24
25
26
5
27
28
29
30
31
 
 

Schildersvereniging de Rietpen EerselAdresgegevens De Meerheide 10M
5521DX Eersel
Telefoon
T 040-2047265

De Schildersvereniging De Rietpen heeft haar atelier op de Meerheide 100 M te Eersel.
Het atelier is gevestigd op een industrie terrein en biedt amateurkunstenaars de mogelijkheid op diverse dagen te komen schilderen of tekenen.

De openingstijden van ons atelier zijn:
Dinsdagochtend: 09.00 tot 12.30 uur
Dinsdagavond. : 20.00 tot 23.00 uur
Woensdagochtend: 09.00 tot 12.30 uur
Woensdagavond. : 20.00 tot 23.00 uur'

Van amateurschilders die lid willen worden van onze vereniging wordt verwacht dat ze zonder begeleiding kunnen tekenen en schilderen.
We hebben geen kunstenaar aangetrokken die les of begeleiding geeft.
De Rietpen heeft veel te bieden: een pracht atelier met goede verlichting,verwarming,toilet, keukentje en een ruime opslagmogelijkheden voor je werk wat nog te nat is om mee te nemen naar huis.
Ook zijn er voldoende schildersezels en tafels aanwezig.

Daarnaast organiseert De Rietpen activiteiten zoals een jaarlijkse expositie en gezamenlijke bezoeken aan museums, galeries of culturele evenementen.
Er worden soms een workshop georganiseerd of cursussen naar gelang de behoeften van de leden. Zo wordt er bij voldoende animo sessies naaktmodellen geregeld door een van de leden.

Op de woensdag avonden wordt er geportretteerd, een model dat een van de leden zelf meeneemt wordt nagetekend. Op de andere dagdelen wordt vrij gewerkt.

 

Wij als Leden van de Rietpen zijn blij met ons atelier en ook met de goede sfeer binnen de vereniging.
Indien zich nieuwe leden willen melden kunnen zij dit doen door een mail te sturen aan het volgend email adres: secretaris@derietpen.nl
Voordat men lid kan worden van onze Schildersvereniging dient men paar maal proef komen tekenen of schilderen. Dit is vooral bedoelt om het mogelijk toekomstig lid te laten proeven van de sfeer van onze vereniging, kennis te maken met paar leden en om de bestaande leden kunnen beoordelen of de persoon die zich aanmeld past binnen de vereniging.
Wij vinden het niet belangrijk of iemand goed kan schilderen of tekenen, belangrijk is dat de amateur kunstschilder zelfstandig kan werken.
De Rietpen heeft een mooie website die de bezoeker van onze website een goede indruk kan geven van de vereniging.
Op deze website kan de bezoekers de werken van diverse leden bekijken en ook kan men zien waar we als vereniging aan hebben deelgenomen en in de toekomst weer gaan deelnemen.

We zijn een zeer actieve Schildersvereniging. Sommige leden nemen deel aan de Postel rally, kunst in uitvoering 4 maal per jaar op de markt te Eersel, eens per jaar portretteren tijdens paasmarkt in Hulsel.
Voor onze leden organiseren we elk jaar een nieuwjaars borrel en een tappa avond.
Kortom kunnen we spreken van een Schildersvereniging waar leden trots zijn om lid te zijn van De Rietpen.

 

Interesse om lid te worden?

Neem contact op met het secretariaat of kijk op onze website bij contact voor het aanmeldformulier.

 

 

 « terug


Kunst - Schilderijen - Verenigingen